Hem   |   Behandlingar   |   Prislista   |   Kontakt

IPL-behandlingar – Skinrejuvenation

Skinrejuvenation är en behandlingsmetod för att få en fräschare hud med ny lyster, mindre porer samt reducerade kärl och pigmenteringar. Vår behandling innebär en hudföryngringsprocedur som ger huden ett ungdomligare utseende utan att den slipas eller skadas. 

Pigmentfläckar
Pigmentfläckar och pigmentojämnheter i huden kan behandlas med IPL. Pigmentet absorberar ljus som omvandlas till värme i de celler som innehåller för mycket pigment. Efter behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små, små svarta korn som stöts bort. Inom två veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt. 1-3 behandlingar brukar behövas.

Denna behandling passar för både ansikte, hals, dekolletage och händer. Lämpliga för IPL-behandling är ojämnt pigmenterad, solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar i ansiktet, pigmentfläckar av typen lentigo och seborroiska keratoser med mera.

Ytliga blodkärl i ansiktet
Alla har vi blodkärl i huden men oftast är de så tunna att de inte syns för blotta ögat. Om blodkärlen blir kraftigare och fler så får man ofta ett rödbrusigt utseende i ansiktet eller på hals och dekolletage. Det är även vanligt att man får små synliga röda kärlstrimmor på t ex kinder eller näsa. Sådana vidgade blodkärl kallas ofta kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser. De är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla, eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea. Ibland kan man få en enstaka kärlbristning efter att ha klämt på huden i ansiktet

Ytliga röda blodkärl i huden behandlas med IPL. En kall gel läggs på huden och med en glasprisma överför man ljusblixtar till ytan. Varje blixt tar bara några tusendels sekunder och känns ungefär som att få ett gummiband mot huden. Blodkärlen absorberar ljus som omvandlas till värme och kärlen koagulerar och försvinner. Effekten ses ofta omedelbart genom att kärlbristningarna drar ihop sig och blir osynliga. Man får inga sårskorpor eller andra besvär av behandlingen, däremot kan man få en lätt hudrodnad och värmekänsla första dygnet. 1-3 behandlingar brukar behövas beroende på hur mycket kärl man har. Det går att behandla näsa, kinder, hals och dekolletage.

Ljuset passerar det översta hudlagret utan att påverka eller skada detta eftersom vår maskin har Activ Skin Cooling samt filter för skadliga våglängder.

Behandlingar

»  Hårborttagning

»  Cellulitreducering

»  Reducering av rynkor

»  Skönhetsfläckar

»  Borttagning av
    tatueringar


»  Vårtor

»  Åderbråck

»  Laserterapi med
     Mid laser


»  IPL-behandlingar -
    Skinrejuvenation

Kista laserklinik  •  Knarrarnäsgatan 5  •  164 40 Kista  •  Tel: 08 -632 01 00  •  Mobil: 0735-88 72 73  •  E-post: info@kistalaserklinik.com